Dolfijnen op Curacao - At Home Curaçao Makelaars

Dolfijnen op Curacao

Dolfijnen op Curaçao


Eén van de toeristische attracties waar Curaçao “wereldberoemd” om is, is de Dolphin Academy, waar je in verschillende settings met dolfijnen in aanraking kunt komen. Je kan hier met dolfijnen op de foto, een zoen van een dolfijn krijgen en zelfs zwemmen met dolfijnen is hier mogelijk!

Dolfijnen op Curaçao: Dolphin Academy

De Dolphin Academy is gelegen direct naast Mambo beach, bij het Sea Aquarium Park. Als je niet weet waar het Sea Aquairum ligt kan het moeilijk zijn om dit te vinden. Je moet linksom (of dwars door) het Lion’s Dive & Beach Hotel om er te komen. Dolphin Academy opende in 2002 de deuren met vijf dolfijnen maar is ondertussen, met zijn ruim 20 getrainde dolfijnen, uitgegroeid tot één van de grootste dolfinaria in de Caribbean.

Meer dan alleen dolfijnen

Naast de Dolphin Academy ligt Sea Aquarium Park, waar je allerlei ander zeeleven kunt bewonderen. Zo is er ook een zeehonden- & zeeleeuwenshow. Ook kun je er veel tropische vissen zien en zijn er ook enkele ondiepe bakken waar je o.a. roggen kunt aaien.
Alles bij elkaar kun je, naast één van de dolfijnen-excursies, met gemak een ochtend of middag doorbrengen in de Dolphin Academy en Sea Aquarium Park.

Openingstijden Dolphin Academy

De Dolphin Academy is dagelijks open van 08:00 tot 17:00.
Naast de speciale “dolfijnen experiences” zijn er dagelijks leuke activiteiten te zien met dolfijnen:
Dagelijks: 10:30, 13:30 en 16:30 – Dolfijnenshow.
Maandag en dinsdag: 08:00 tot 09:00 – Ochtendgymnastiek & ontbijt, 13:00 tot 13:30 – Springen & luchtacrobatiek.
Donderdag en vrijdag: 08:00 tot 09:00 – Ochtendgymnastiek & ontbijt, 14:00 tot 14:30 – Obstakelrace.
Zaterdag: 15:00 tot 15:30 – Dolfijnenvoetbal.

Dolfijnen-therapie

Bij de Dolphin Academy wordt ook dolfijnen-therapie gegeven, via het CDTC-programma, het Curaçao Dolphin Therapy & Reseach Center. Enkele van de dolfijnen op Curaçao zijn speciaal getraind voor deze unieke en effectieve therapie, waarbij kinderen met speciale behoeften een programma kunnen volgen die de kwaliteit van hun leven verbeterd. Voor meer informatie hierover kun je terecht op de website van CDTC.

Dolphin Experiences

Zwemmen met dolfijnen op Curaçao

Zwemmen met dolfijnen op Curaçao

Waar het vooral om draait als je naar de Dolphin Academy gaat, zijn natuurlijk de dolfijnen. De Dolphin Academy biedt meerdere Dolphin Experiences aan waar je een unieke ervaring met dolfijnen kan hebben.De beschikbaarheid van deze experiences is beperkt dus het is verstandig ruim van te voren een afspraak te maken.

Een overzicht van de Experiences bij de Dolphin Academy;

1. Boottocht met dolfijnen

Zin om dolfijnen te zien maar wil je niet het water in? Dan is een boottocht met dolfijnen ideaal.

In een comfortabele boot volg je de dolfijnen de open zee in. De dolfijnen zullen hier volop springen en spelen. De boottocht duurt ongeveer 30 minuten en is geschikt voor jong en oud. Je kunt al mee vanaf € 23,- p.p., kinderen tot 3 jaar gratis.
> Meer over Boottocht met dolfijnen en reserveren

2. Dolphin Encounter

Bij de Dolphin Encounter ga je echt het water in met de dolfijnen. Je staat ongeveer tot je middel in het water en doet samen met de dolfijnen trucjes en je kan ook met ze knuffelen. Ondertussen vertelt de trainer leuke feitjes over dolfijnen  en maakt de proffesionele fotograag enkele leuke foto’s.

 • Een Dolphin Encounter duurt ongeveer 15 tot 20 minuten (excl. instructies vooraf)
 • Geschikt voor alle leeftijden, maar kinderen tot 8 jaar moeten begeleid worden door een betalende volwassene.
 • Slechts drie sessies per dag (08:00, 11:00 en 14:00), max. 6 personen per dolfijn
 • Beperkt aantal plaatsen, dus snel volgeboekt. Zeker als er een cruise-schip is aangemeerd!
 • Vanaf € 89,50 p.p., incl. toegang tot Sea Aquarium Park

> Meer over Dolphin Encounter en reserveren

3. Zwemmen met dolfijnen

Hoe leuk het ook is om staand met dolfijnen te spelen is het natuurlijk veel leuker om echt met de dolfijnen mee te zwemmen.Ook dit is mogelijk, je zwemt tussen de dolfijnen en leert enkele handgebaren waardoor ze trucjes gaan doen.

 • Een Dolphin Swim duurt ongeveer 30 minuten (excl. instructies vooraf)
 • Je moet minimaal 8 jaar oud zijn en 1.30 lang, niet geschikt voor zwangere vrouwen
 • Je moet kunnen zwemmen en het is verplicht om zwemvinnen te gebruiken
 • Slechts 3 sessies per dag (08:00, 11:00 en 14:00), max. 6 personen per twee dolfijnen
 • Vanaf € 148,- p.p., incl. toegang tot Sea Aquarium Park

>Meer over Dolphin Swim en reserveren

4. Snorkelen met dolfijnen

Wil je het nog mooier maken dan alleen zwemmen met dolfijnen, dan is de Dolphin Free Dive wat voor jou. Snorkelend ervaar je wat het is om met dolfijnen net onder de waterspiegel te zwemmen en spelen. In de natuurlijke lagune bij de Dolphin Academy duiken de dolfijnen naast je mee de diepte in, en je leert ook nog wat over hoe dolfijnen gebruik maken van echo-locatie.

 • Een Dolphin Free Dive duurt ongeveer 30 minuten (excl. instructies)
 • De activiteit zal grotendeels onder water plaatsvinden, dus het helpt als je al enige ervaring hebt met snorkelen
 • Je moet minimaal 8 jaar oud zijn en 1.30 lang, niet geschikt voor zwangere vrouwen
 • Slechts 3 sessies per dag (08:00, 11:00 en 14:00), max. 6 personen per drie dolfijnen
 • Vanaf € 165,- p.p., incl. toegang tot Sea Aquarium Park

> Meer over Dolphin Free Dive en reserveren

5. Duiken met dolfijnen (zonder duik-ervaring)

Wil je de dolfijnen in dieper water zien en voelen dan is het een leuke mogelijkheid om met dolfijnen te duiken. Dit is bij de Dolphin Academy ook mogelijk zonder duik ervaring. Op deze manier kan je de dolfijnen in alle rust aanraken, en van heel dichtbij bekijken. Eerst ontvang je enkele duik instructies en de dag erna zal je dan echt met de dolfijnen duiken.

 • Een Dolphin Scuba Encounter duurt ongeveer 30 minuten (excl. de duik-instructie)
 • Deze activiteit wordt georganiseerd door Ocean Encounters, de duikschool naast de ingang van Sea Aquarium Park. Daar dus ook melden, niet bij de Dolphin Academy!
 • Je moet minimaal 10 jaar oud zijn. Ook toegankelijk voor lichamelijk gehandicapten, maar dan wel vooraf overleg met Ocean Encounters.
 • Slechts 2 sessies per week: Op dinsdag en woensdag om 14:00, max. 4 personen per één dolfijn
 • Vanaf € 232,- p.p., incl. toegang tot Sea Aquarium Park

> Meer over Dolphin Scuba Encounter en reserveren

6. Duiken met dolfijnen (duik-brevet vereist)

Wil je echt de ultieme ervaring met dolfijnen, ga dan voor het duiken met dolfijnen in open zee. Dit is maar op enkele plekken in de wereld mogelijk, waaronder Curaçao! Vanzelfsprekend is de Dolphin Open Water Dive alleen toegankelijk voor mensen met een duikbrevet, maar het duikniveau is makkelijk tot gemiddeld. Je wordt met een boot naar Shipwreck Point gebracht, waar je onder water de dolfijnen (en trainers) zult ontmoeten.

 • Een Dolphin Open Water Dive duurt 20 tot 30 minuten, totale duiktijd 45 tot 50 minuten
 • Deze activiteit wordt georganiseerd door Ocean Encounters, de duikschool naast de ingang van Sea Aquarium Park. Daar dus ook melden, niet bij de Dolphin Academy!
 • Je moet minimaal 12 jaar oud zijn en een PADI-duikbrevet heben. Ook toegankelijk voor lichamelijk gehandicapten, maar dan wel vooraf overleg met Ocean Encounters.
 • Slechts 2 sessies per week: Op maandag en donderdag om 08:30
 • Vanaf € 232,- p.p., incl. toegang tot Sea Aquarium Park

> Meer over Dolphin Open Water Dive en reserveren

Korting op zwemmen met dolfijnen

Heb je er geen probleem mee om voor de dolfijnen vroeg je bed uit te gaan, dan kun je bij het ‘Zwemmen met Dolfijnen’ gebruik maken van de speciale prijs voor de 08:00 sessies. Dan betaal je geen € 160, maar slechts € 148 p.p.!
> Boek Dolphin Swim met korting

Cursus Dolfijnentrainer op Curaçao

Wil je het echt serieus aanpakken, dan kun je bij de Dolphin Academy ook je diploma’s halen om dolfijnentrainer te worden. Hiervoor zijn meerdere cursussen beschikbaar:

 • Assistent Trainer Level 1 (speciaal voor kinderen), vanaf US$ 349,-
 • Assistent Trainer Level 2 (speciaal voor kinderen), vanaf US$ 449,-
 • Dolphins in Depth Level 1, (vanaf 15 jaar oud), vanaf US$ 349,-
 • Dolphins in Depth Level 2, (vanaf 15 jaar oud), vanaf US$ 549,-

Deze dolfijnen-cursussen zijn uiteraard ‘het serieuzere werk’, en daardoor ook verdeel over 2 of 3 dagen.

Tijdig boeken!

Een tip: Als je tijdens je vakantie op met dolfijnen wilt knuffelen, zwemmen, snorkelen of duiken moet je tijdig reserveren. Zoals al beschreven op deze pagina zijn de meeste activiteiten maar 3x per dag, om de dolfijnen niet teveel te vermoeien. En om de sessies niet te intensief te maken, zijn er per sessie maar een beperkt aantal personen mogelijk. Je zult niet de eerste zijn die met een kleine teleurstelling terugkomt van een heerlijke vakantie op Curaçao omdat het nét niet perfect was door het ontbreken van een dolfijnen-activiteit. Zeker als er tijdens je vakantie een cruise-schip in Curaçao aanmeert (vrijwel wekelijks), dan gaat het hard: Op de cruiseschepen worden vooraf al de dolfijnen-excursies gereserveerd, en met een paar duizend cruise-gasten gaat het dan erg hard. Bijkomend voordeel: als je online boekt, boek je je dolfijnen-excursie op Curaçao goedkoop, je betaalt de laagste prijs!

Nieuwsbrief

Ontvang de nieuwste listings per email

Begin met chatten!
1
Need help?
Hi, kan ik u helpen?