- At Home Curaçao Makelaars

Verkoopmakelaar

Verkoopmakelaar

Om uw huis op Curacao succesvol en tegen de beste prijs te verkopen, heeft u een verkoopmakelaar nodig. Een huis verkopen doet u niet zomaar. Het is een belangrijke beslissing waarbij veel komt kijken. Zoveel dat het verstandig is dit uit te besteden aan een professional die opkomt voor uw belangen: de verkoopmakelaar.

Wat is een verkoopmakelaar?

De verkoopmakelaar bemiddelt bij de verkoop van een woning of ander onroerend goed en adviseert de verkoper op alle gebieden met als doel het beste resultaat te behalen. Hij komt op voor de belangen van de verkopende partij. Als verkoper bent u niet verplicht een verkoopmakelaar in te schakelen, maar het is wel aan te raden hulp in te schakelen bij de verkoop van uw onroerend goed. In ongeveer 90% van alle geslaagde verkopen van onroerend goed is er een verkoopmakelaar betrokken geweest.

Uiteraard betaalt u de makelaar voor zijn diensten, maar in de meeste gevallen bespaart u uiteindelijk veel geld, tijd en energie. Door de jarenlange ervaring die een verkoopmakelaar heeft opgebouwd, doorziet hij de markt snel. De verkoopmakelaar heeft goede kennis van de te stellen vraagprijs, is een expert in onderhandelingen en heeft de nodige juridische en fiscal kennis die op Curacao van toepassing is in huis.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Sun Life Real Estate verzorgt de hele begeleiding tijdens het verkoopproces. Het begint bij het kennismakingsgesprek, tijdens dit gesprek leggen wij u stap voor stap uit hoe we de verkoop van uw woning of ander onroerend goed op Curacao gaan realiseren, een van de meest belangrijke aspecten is het vaststellen van de juiste vraagprijs, een te hoge vraagprijs trekt bijna nooit de juiste kandidaat koper aan maar kandidaten die vanwege de prijsstelling iets heel anders verwachten dan hun wordt aangeboden en wat uiteindelijk zal leiden tot een negatief resultaat in de meeste gevallen zal bij een te hoge vraagprijs de uiteindelijke koper ook langer op zich laten wachten. Door onze jaren lange ervaring op dit gebied kunnen wij u precies adviseren welke vraagprijs te hanteren. Als verkoper heeft u hierin natuurlijk altijd het laatste woord, maar het is wel aan te raden het objectieve advies van de verkoopmakelaar te volgen. Uw verkoopmakelaar kijkt naar kadastrale gegevens, juridische aspecten, kengetallen en overige kenmerken zoals uitbreidingsmogelijkheden en zal dit verwerken in de woningpresentatie.

De verkoopmakelaar zorgt vervolgens voor een passende presentatie van uw woning op diverse locale internationale woningsites social media en offline media. Geïnteresseerden kunnen vervolgens meer informatie of een bezichtiging aanvragen. Indien er een bod gedaan wordt, dan zal het onderhandelen over de prijs en voorwaarden beginnen. In de praktijk blijkt dit vaak een struikelpunt en hier kan een goede makelaar het verschil tussen een verkoop en geen verkoop en of duizenden euro’s verschil uitmaken. Een makelaar is in tegenstelling tot een eigenaar niet emotioneel betrokken bij een verkoop transactie en zal daardoor het onderhandelingsproces beter uitkomen. Bij overeenstemming over de prijs en andere voorwaarden maakt uw makelaar de voorlopige koopovereenkomst op voor de verkoop van uw woonhuis. Zodra de voorlopige koopovereenkomst door koper en verkoper is ondertekend zorgt de makelaar dat de notaris over de juiste stukken en informatie beschikt om de overdracht te kunnen realiseren.

Bereken uw hypotheek voor "Verkoopmakelaar"
Hypotheek berekening NL

Bereken hypotheek

Ang. 
%
 jaar

Berekening emailen

 
Ontvang een berekening van uw maandlasten en advies van onze hypotheekadviseur.

Hypotheek aanbieders

Nieuwsbrief

Ontvang de nieuwste listings per email