Kopen op Jan Sofat

Kopen op Jan Sofat

Deze bekende wijk is zeer verzorgd aangelegd en bestaat uit fraai gebouwde huizen en villa’s, die slechts bereikbaar zijn middels een bewaakte doorgang. Hierdoor is het terrein zeer veilig. De bewoners beschikken over een swipe card of een detectiesysteem op basis van een TAG (tegen betaling). De TAG wordt tegen de voorruit geplaatst en deze zorgt ervoor dat uw auto gedetecteerd wordt waardoor de slagboom zich automatisch opent. De bewaking wordt aangestuurd door een actieve buurtvereniging.

Door de centrale ligging biedt Jan Sofat een praktische uitvalsbasis voor dagtripjes, boodschappen en het avondprogramma. Niet voor niets is deze wijk al sinds vele jaren een populaire woonplek op Curaçao.

Kopen op Jan sofat: At home helpt!

Omgeving

In de nabije omgeving van Villa Jan Sofat treft u een aantal winkels aan, zoals een goed gesorteerde supermarkt (Vreugdenhil), vele kleinere winkels en toko’s en ook de lokaal zeer bekende Hollandse bakkerij ‘De Zon’ voor uw verse brood en (Nederlandse) ochtendkrant. Zelfs een Nederlandse snackbar is voor de liefhebber niet ver weg.

Meer van belang is nog wel de korte afstand naar de stranden van Jan Thiel en Caracasbaai (op ca. 5 min. met de auto), de watersportmogelijkheden op het Spaanse Water (eveneens ca. 5 min. met de auto), de vele restaurants en bekende plekken als het Seaquarium en Mambo Beach (15 min. met de auto).

Kindvriendelijkheid

De woonwijk is kindvriendelijk en voorzien van een veilige speelplaats met schommels en klimrekken. Ook is er een toegang tot het water om te kunnen gaan zwemmen, een boot te water te laten of voor anker te leggen.

Historie

De plantage en het landhuis Jan Sofat, gesitueerd aan het Spaanse Water, dateren uit de achttiende eeuw en stonden ook wel bekend als Jan Zoutvat of plantage Uylenburg.
Op initiatief van gouverneur De Jong van Beek en Donk begon men in 1904 met het herstel en de aanleg van een reeks dammen om de watervoorziening te verbeteren.
Als plantage was Jan Sofat weinig succesvol en kende daardoor in de loop der tijden meerdere eigenaren. De voorlaatste eigenaren (tot 1969) waren de erven Sprockel, die de gronden onder meer aanwendden voor de verhuur van percelen voor weekendhuisjes aan het Spaanse Water. In 1969 werd de plantage aangekocht door Spanish Water Resort N.V., die het tot één van de vooraanstaande woongebieden ontwikkelde. De woonbuurt wordt in de volksmond Jan Sofat genoemd.

Weetje

Om de belangen van de bewoners te behartigen werd in 1987 de Buurtvereniging Jan Sofat opgericht met als doelstelling : “het creëren en behouden van een aantrekkelijke woonwijk te Jan Sofat met een veilig, gezond en aangenaam leefklimaat voor de bewoners”.
De vereniging richt zich op de volgende gebieden: 1) De kwaliteit van de wegen, bermen, trottoirs en verlichting; 2) De veiligheid van de buurt ; 3) Sociale activiteiten om het contact tussen bewoners te bevorderen; 4) Het naar buiten treden als vertegenwoordiger van de buurt.

Kopen op Jan sofat? Kijk hier voor meer woningen

kopen op jan sofat at home curacao

Nieuwsbrief

Ontvang de nieuwste listings per email