Prachtig Authentiek Landhuis Veeris te Koop

Array

Te Koop ANG 1.900.000,-- object id: 114607-nl
  • Slaapkamers 5
  • Badkamers 4
  • Woonoppervlak 570 m2
  • Perceel 6000 m2

114607-nl

New

6000

Property Description

Prachtig Authentiek Landhuis Veeris te Koop

Prachtig Authentiek Landhuis Veeris te koop. Landhuis Veeris bevindt zich in de wijk Veeris. De wijk Veeris is centraal gelegen aan de Westkant van Willemstad. Het is gunstig gelegen tussen het vliegveld (Hato) en Willemstad. Het centrum van Willemstad is 10 minuten rijden.

Het gebied Veeris is in ontwikkeling als een modern industrieel en commercieel hart van Curaçao. De aanwezigheid van het overdekte winkelcentrum Sambil brengt veel passanten met zich mee.

Doeleinden

De kavel waarop het landhuis zich bevindt heeft een oppervlakte van circa 6.000 m2 en conform artikel 3 van DROV een bestemming voor woondoeleinden, bedrijfsdoeleinden, detailhandelsdoeleinden, dienstverlening, recreatie, maatschappelijk, verkeer, defensie of landschap- en cultuurbehoud. De ligging naast Sambil aan de Oude Weg Naar Westpunt maken dit een drukbezochte en goede zichtlocatie.

Landhuis

Het landhuis verkeert in originele staat en heeft de potentie om in de prachtige authentieke staat gerenoveerd te kunnen worden.

Er zijn 5 slaapkamers en 4 badkamers en het totale woonoppervlak is 570 m2.

De bebouwing bestaat uit het landhuis, een bijgebouw, een magasina, een toilet/douchegebouw en koralen.

De omliggende gronden hebben een oppervlakte van circa 6.000 m2.

De authentieke uitstraling in combinatie met de grote hoeveelheid grond biedt vele mogelijkheden. Een restaurant, goedlopend hotel of Bed&Breakfast, exclusieve winkelstraat, unieke kantoorruimtes, of talloze andere mogelijkheden.

Geschiedenis

De familie Veeris, waarnaar de plantage en het huidige landhuis genoemd zijn, is de eerste bekende eigenaar van de plantages Drie Gebroeders en Westerveld. In het tweede decennium van de 19e eeuws zijn deze plantages met de plantage Eendracht samengevoegd tot plantage Union. Uiteindelijk is deze plantage, die 108 ha groot was, naar de eerste eigenaren Veeris gaan heten. Het is niet duidelijk op welke plantage het landhuis stond dat nu de naam Veeris draagt. 
Landhuis Veeris is gelegen ten westen van de Weg naar Westpunt ter hoogte en tussen de voormalige plantages Morgenster en Raphael. 
Het plantage complex bestaat uit het landhuis, een bijgebouw met regenbak, een magasina, een toilet/douchegebouw en koralen.

Vraagprijs ANG 1.900.000,- k.k.

Related Properties